Osztrák ellenőrzés Hegyeshalomnál

Az M1-es autópályán emiatt torlódás alakult ki.

MTI
2015. 10. 03. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tudósítás szerint a személyautókat és a furgonokat is ellenőrzik, utóbbiakat félreállítják, és a rakterüket is átvizsgálják. A beszámolóból kiderült, hogy 3-4 hete nem volt ilyen szigorú határellenőrzés, az utóbbi időben csak szúrópróbaszerűen igazoltattak.

Alig negyed óra alatt több kilométeres torlódás alakult ki az autópálya Ausztria felé vezető oldalán – ismertették.

Gördülékenyen, feszültség nélkül halad a migránsok elszállítása Zákányból és Magyarbólyból – hangzott el az M1 aktuális csatornán szombaton. A Zákányból jelentkező tudósító elmondta, szombat délutánig három migránsokkal teli vonat érkezett a horvátországi Botovoba, onnan rendőri irányítással a zöldhatáron át gyalog jöttek a bevándorlók Zákányba, ahonnan vonattal szállítják el őket Hegyeshalomba.

Beremendről mintegy ötszáz bevándorló érkezett buszokkal Magyarbólyba szombat délután, ahol rendőri irányítással szintén vonatra szállnak – mondta a helyszínen az M1 tudósítója. Hozzátette, a segélyszervezetek élelmiszert osztanak az érkezőknek a vasútállomáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.