Több mint 4700 katona van a déli határon

Ilyen rövid idő alatt korábban nem volt ilyen nagymértékű mozgósítás.

MTI
2015. 10. 04. 7:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benkő Tibor az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorfolyamában felidézte: a katonák kettős feladatot teljesítenek, egyrészt az ideiglenes biztonsági határzár kiépítésében vesznek részt, másrészt a rendőrség munkáját segítik.

A Honvéd Vezérkar főnöke a vörösiszap-katasztrófa ötödik évfordulója alkalmából felidézte, hogy annak idején több mint 2300 katonával és 350 eszközzel vettek részt a mentesítésben. Ilyen rövid idő alatt korábban nem volt ilyen nagymértékű mozgósítás – tette hozzá Benkő Tibor, aki az eddigi legnagyobb feladatként hivatkozott a 2013-as dunai árvízre, ahol csaknem tízezer katonát kellett bevonni a védekezésbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.