Tovább füstöl az M3-as metró

Máig nem kezdődött el a hármas metró kocsijainak felújítása.

MNO
2015. 10. 05. 11:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lap emlékeztet rá, hogy egy hónappal ezelőtt az utolsó finanszírozási akadály is elhárult a teljesítés elől. A lap úgy tudja, hogy a felújításra kiírt tendert megnyerő orosz Metrovagonmas nevű cég kérésére egyetlenegy szerelvényt sem vontak ki a forgalomból a vonalon.

A pályafelújítás körül is megy a titkolózás: a részletes állapotfelmérésre 2013-ban írtak ki tendert, de a BKK végül tavaly nyáron rendelte meg a munkát a Főmtervtől. A 2014 decemberére elkészült jelentést azonnal titkosította a városháza – ismertette a Népszabadság. Mint írják, a legolcsóbb verzió szerint is 120 milliárdba kerül a felújítás, amiből azonban számos műszaki elem, például a megállók belsőépítészeti arculatának megújítása és az akadálymentesítése is kimaradt.

Jelenleg nincs sok esély arra sem, hogy uniós pénzből újítsák fel a pályát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.