V. Németh: Kétszínű politikát folytat a Jobbik

A politikus szerint alaptalanok voltak a Körmend és Szentgotthárd közrendjének felborulásával kapcsolatos aggodalmak.

MTI
2015. 10. 02. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

V. Németh Zsolt a sajtótájékoztatón egyértelműsítette: sem Körmenden, sem Szentgotthárdon nem létesült menekülttábor, átmeneti jellegű regisztrációs pontok működnek. Szavai szerint ezek a későbbiekben sem válhatnak nagyobb létszámú menekültcsoportok ellátására szolgáló befogadóállomásokká, az infrastruktúra szerinte arra nem alkalmas, és nem is tehető alkalmassá.A kormánypárti politikus szerint azok az aggodalmak, amelyek megjelentek Körmend és Szentgotthárd közrendjének felborulásával kapcsolatban, megalapozatlanok voltak. Szerinte nagyon érett módon állt hozzá a helyzethez mindkét város lakossága, ezért is nem volt szavai szerint a meghirdetett tüntetéseknek támogatottságuk, sőt a legutóbbi, szavai szerint „groteszk módon” a rossz időjárásra való hivatkozással el is maradt.Emlékeztetett arra, hogy a térségen eddig 14 ezer migráns vonult végig, a körmendiek és a szentgotthárdiak pedig az egyes ember szorult helyzetét megértve, a karitatív szervezetek támogatásán túl, maguk is ásványvízzel és gyümölcsökkel kínálták, segítették őket. Kiemelte: eközben a rendőrök szervezett, szakszerű munkájának köszönhetően sikerült megőrizni a közrendet és közbiztonságot, nem történtek bűncselekmények, és az eddig levonult migránshullám a térégben élőknek nem okozott nagyobb kellemetlenségeket.A kormánypárti politikus szerint a Jobbik a migrációt illetően kétszínű politikát folytat: miközben szavaiban bevándorlásellenes politikát folytat, cselekedeteivel az illegális migráció ellen folytatott küzdelmet és a migrációs helyzetet határozottan kezelő kormányzati munkát igyekszik gyengíteni, ezzel pedig végső soron az Iszlám Állam törekvéseit támogatja.Hangsúlyozta: azzal, hogy Jobbik az ország több településén, így Körmenden és Szentgotthárdon is tüntetéseket szervezett az illegális migráció ellen, mondván sehol sem akarnak migránsokat látni, vigyék őket máshová, nem a lakosságot, hanem kizárólag a párt érdekeit, politikai haszonszerzését szolgálják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.