A Déli pályaudvarig járnak majd a Széll Kálmán téri villamosok

December 7-étől viszont már a Széll Kálmán tér belsejéig közlekednek majd.

MTI
2015. 11. 27. 14:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Várfok utcai villamosalagút újbóli üzembe helyezéséhez és az új ideiglenes végállomás kialakításához szükséges munkák elvégzésének idején, hétfőtől december 6-áig a 18-as, az 59-es és a 61-es villamosok a Széll Kálmán tér helyett csak a Déli pályaudvarig viszik az utasokat. Innen a Széll Kálmán tér a 2-es metróval és a 21-es, 21A, 39-es, 91-es, 102-es, 139-es, 140-es, 140A vagy a 142-es busszal közelíthető meg – áll a közleményben.

Várhatóan december 7-étől a 18-as, az 59-es és a 61-es villamos végállomását a metrókijárati épület mellé, a tér Vérmező úti oldalára helyezik át, így gyorsabban, könnyebben lehet majd átszállni a 2-es metróra, a 4-es, 6-os villamosra vagy a teret érintő buszjáratokra.

Hétfő reggeltől a Széll Kálmán tér felújításához kapcsolódó közmű- és útépítési munkák kezdődnek több ütemben a Krisztina körút és a Csaba utca csomópontjában, ezért elsőként – várhatóan két hétig – a Krisztina körúton sávelhúzással irányonként két-két forgalmi sávban haladhat majd a közúti forgalom. A Csaba utca Krisztina körúti torkolata csak egy sávon lesz járható, ezért a Csaba utca Ignotus utca és Krisztina körút közötti szakaszát a Krisztina körút felé egyirányúsítják. A Krisztina körút felől érkezőknek a Krisztina körút–Maros utca–Csaba utca kerülő útvonal használata javasolt.

Emiatt szintén hétfőtől várhatóan december 12-éig kis mértékben változik a 39-es, a 102-es, a 128-as és a 129-es busz közlekedése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.