Az MSZP tagadja, hogy Brüsszelhez fordult

Közlésük szerint Lázár János és Kovács Zoltán hazudott, amikor ezt állította.

MTI
2015. 11. 13. 13:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták közleményükben követelik, hogy Lázár János és Kovács Zoltán bizonyítékokkal igazolja állítását, és ezeket még pénteken hozza nyilvánosságra, különben büntetőeljárást kezdeményeznek velük szemben.

Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szocialista párt feljelentette a magyar kormányt az Európai Bizottságnál, és „elérte”, hogy külföldiek előtt meg kelljen nyitni a földárveréseket.

A Fidesz-frakció szerint „mindegy, mit tagadnak a szocialisták”, az MSZP és a Jobbik „összezárt a külföldi spekulánsok érdekében”, „együtt támadták meg a magyar gazdákat” az Európai Uniónál és az Alkotmánybíróságon.

A Fidesz közleményében kiemelte: a két párt lehetetlenné tette, hogy a kormány pótlólagos védelmi vonalat is kiépítsen azért, hogy nem magyar állampolgár biztosan ne vehessen magyar földet. Mint írták, Brüsszel azt akarja, hogy külföldiek is vásárolhassanak földeket, és „ebben az MSZP és a Jobbik a szövetségese”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.