Balog: Gyermekvállalás előtt gondolkodni kell

Még sohasem kapott enni állami forrásból önkormányzati közvetítéssel ennyi gyerek – mondta a miniszter.

MTI
2015. 11. 11. 9:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kiemelte, szeptember óta az óvodások 90 százalékának jár napi háromszori ingyen étkezés, valamint a kormány döntött arról is, hogy a szünidei étkezést kiterjesztik az évközi – őszi, téli, tavaszi – szünetekre is.

A miniszter beszélt arról is, hogy felmérések szerint sokan gondolják úgy, az állam feladata a nélkülöző gyerekeknek enni adni. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, véleménye szerint a szülők felelőssége is, hogy a gyerek ne éhezzen, a gyerekvállalás előtt a szülőnek át kell gondolni, hogyan tudja majd felnevelni a gyereket.

A gyermekéhezés felszámolását célzó Nemzeti minimum program tárgysorozatba vételét azért nem szavazta meg a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) múlt hét hétfőn az Országgyűlés népjóléti bizottságában, mert nem kívántak baloldali kampányt támogatni – mondta a párt frakcióvezetője. Orbán Viktor miniszterelnök ezzel kapcsolatban e hét hétfőn a parlamentben kijelentette: az elmúlt 25 évben messze a Fidesz–KDNP-kormány lépett a legtöbbet a gyermekszegénység ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.