Csak jövőre folytatják az M4-es építését

Tavaszig számolgatnak, eddig amúgy 33 milliárd forintot fizetett ki az érintett cégeknek az állam.

MTI
2015. 11. 13. 19:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megbízott az M4-es gyorsforgalmi út Abony–Fegyvernek közötti szakaszának megvalósításáról tartott tájékoztatójában elmondta, a kormány elkötelezett abban, hogy Szolnokot bekapcsolja a gyorsforgalmi közúthálózatba, valamint befejezze az érintett útszakasz fejlesztését.

A kérdés az, hogy milyen műszaki tartalommal – tette hozzá, jelezve, hogy erre vonatkozóan elkészült egy több variációt tartalmazó előterjesztés, melyet várhatóan heteken belül napirendjére tűz a kabinet.

Közölte: a végleges változatra vonatkozó döntést követően a tervek szerint még ez év végén megindulhat a közbeszerzési eljárás, 2016. második felében pedig ismét elkezdődhet a munka.

Addig azonban a legfontosabb teendők egyike a leállított projekt során elvégzett munka elszámolása – mutatott rá Homolya Róbert, aki szerint az egyeztetések jelenleg is tartanak, és jövő év első negyedévéig előreláthatólag minden érintett céggel létrejön a megállapodás.

A miniszterelnöki biztos bejelentette: a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. eddig 32,9 milliárd forintot fizetett ki a vállalkozóknak a leállított beruházás során megvalósult munkák ellentételezéseként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.