Egymilliót fizettek az ápolótanfolyamért

A Nő az esély nevű projekt másfél milliárdos uniós támogatást kapott, de vannak gyanús részletek.

MNO
2015. 11. 11. 19:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A híroldal szerint a befizetett diákok akár az orvosi egyetemre is mehettek volna ennyi pénzért, az általános orvosi kar költségtérítési díja ugyanis évente 975 ezer forint.

A Nő az esély nevű projekt összesen 1,5 milliárdos uniós támogatást kapott, ennek keretében ezer roma nő juthatott valamilyen szakmához.

Úgy tűnik, a dajkaképzéssel sincs minden rendben, ennek ára ugyanis 180 ezer forint volt tanulónként, a tanfolyamot viszont piaci alapon már 60 ezer forintért el lehet végezni.

Hadházy Ákos, az LMP korrupcióügyi szóvivője arról számolt be, hogy a kezdeti terv szerint ezer nőből százötvenen kaptak volna rövidebb és olcsóbb képzést, a többiek pedig hosszabbat és drágábbat, így jött volna ki a 900 millió forintos összköltség. „A valóság viszont az volt, hogy legalább háromszáznyolcvanan kapták az olcsó képzést, a végösszeg viszont ugyanaz maradt” – magyarázta a politikus.

A kormány a Híd a munkába nevű projekt miatt korábban pénzvisszafizetésre is kötelezte az ORÖ-t. Az Origo szerint ugyanakkor a kormány egy újabb romaprogram kidolgozásával bízhatja meg a szervezetet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.