Hiller az MSZP-t akarja viszonyítási pontnak látni

Szerinte a valós alternatívát egy egységes európai uniós megoldás jelentené, ami a kerítéseket lebontja.

MTI
2015. 11. 10. 23:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiller István múlt kedden az InfoRádióban azt mondta, „nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van, csak már mondjon valaki ennél jobbat”. Erre reagálva Tóbiás József MSZP-elnök, -frakcióvezető közölte: az MSZP álláspontja nem változott a menekültkérdésben az elmúlt nyolc hónapban. Arra kérte Hiller Istvánt, korrigálja nyilatkozatát, tegye egyértelművé: „amíg mi vezetjük a szocialista pártot, addig az nem fog a Fidesz holdudvarába tartozni, nem lesz része a nemzeti együttműködés rendszerének, mert azzal szemben határozza meg magát”.

Hiller István kedd este az M1-en hangsúlyozta: a nemzeti együttműködés rendszerét „álságos” rendszernek tartotta és tartja. Mint mondta, azt szeretné, ha ezzel szemben viszonyítás pontot jelentene a szocialista párt. Egy karakteres, állításokat megfogalmazó MSZP-re van szükség – szögezte le Hiller István.

A szocialista politikus kitért arra is: sokkal több baloldali szavazó van Magyarországon, mint ahányan az MSZP támogatói körébe tartoznak. Nem kell félni a magyar baloldalról és az MSZP jövőjéről szóló vitáktól, ugyanis azok végére magabiztosabb és erősebb párt lesz az MSZP – fűzte hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.