Időközi önkormányzati választásra készül két település

Decsen képviselőket és polgármestert, Dúzson polgármestert választanak.

MTI
2015. 11. 17. 14:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Decs hattagú képviselő-testülete augusztus 12-én oszlatta fel magát. A választáson 14 független, két MSZP-s jelölt és a Tolna Megyei Független Roma Civil Egyesület egy képviselőjelöltje, valamint három független polgármesterjelölt indul. Dobai Sándor, a helyi választási iroda vezetője közölte, a 3800 lakosú településen 3346-an szavazhatnak.

Dúzson szavazategyenlőség miatt rendeznek választást. Ignácz György korábbi független polgármester május 6-án mondott le tisztségéről, az augusztus 2-ai választáson három jelölt közül ketten egyaránt 62-62 voksot kaptak.

Zöld Zoltán, a helyi választási iroda vezetője elmondta: vasárnap egy jelöltre, a függetlenként induló János Mariannra szavazhatnak a dúzsiak. A 280 lakosú településen 214-en vehetnek részt a választáson.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.