Külügy: Aki teheti, ne menjen Párizsba

Az egész országban rendkívüli állapot van, aki teheti, halassza el az utazást – javasolták.

MTI
2015. 11. 14. 11:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szaktárca szombati, MTI-hez eljuttatott közleményében felhívta a Franciaországba, Párizsba utazók figyelmét, hogy az ország egész területére rendkívüli állapotot vezettek be és visszaállították a szigorú határellenőrzést, de a határokat nem zárták le.

Párizsban a közösségi helyek egyelőre nem nyithatnak ki, minden közösségi felvonulást betiltottak, a lakosságot arra kérték, hogy maradjanak otthon, ha lehet, ne hagyják el lakásukat, a városban pedig a lehető legnagyobb elővigyázatossággal közlekedjenek.

A KKM ezért azt javasolja, hogy aki teheti, halassza el párizsi utazását. Akik viszont elindulnak a francia fővárosba, azoknak azt tanácsolták, hogy regisztrálják magukat a Konzuli Szolgálat oldalán az „Online adatlap konzuli védelemre” elektronikus nyomtatvány kitöltésével.

153 halálos áldozata van annak a terrortámadás-sorozatnak, amely péntek éjszaka történt Párizsban és Saint-Denis-ben, 200 ember megsérült, köztük 80-an súlyosan. A francia elnök az Iszlám Államot nevezte meg felelősnek, akik ellen terrorellenes háborút hirdetett.

A történtek összefoglalóját itt olvashatja, az eseményeket azóta is percről percre követjük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.