Már „csak” pár évet kell várnunk a biciklisávra

Ám addig is: kerékpársávokat jelöltek ki a budai és pesti hídfőnél is.

MTI
2015. 11. 12. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A központ az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a pesti hídfőben mindkét oldalon lépcsőben végződik a járda, ezért az úttesttel kapcsolatot adó fel- és lehajtórámpa épült. A budai oldalon mind az úttesthez, mind a felhajtókban kijelölt kerékpárutakhoz létesült kapcsolat. Külön kerékpárútszakasz épült ki az Irinyi utcai MOL BuBi-gyűjtőállomás megközelítésére.

A BKK arra kéri a járdát használó kerékpározókat, hogy figyeljenek a gyalogosan közlekedőkre és az útviszonyokra. Akik továbbra is a híd útpályáján szeretnének kerékpárral áthaladni, azok számára nincs változás, mert a járda nincs kijelölve gyalog- és kerékpárútnak, azaz a használata nem kötelező.

Az autóval közlekedők számára a legfontosabb változás, hogy a hídról a Boráros tér felé a korábbi kétsávos lehajtóból biztonságosabb, egysávos lehajtó lett. Ennek eléréséhez keresztezni kell a kerékpársávot a sávváltásra vonatkozó szabályok szerint.

Közölték továbbá, hogy a Petőfi hídon jelenleg nincs mód kerékpársáv kijelölésére az úttest szélessége miatt, az a dunai átkelő pár éven belül esedékes felújításakor történhet meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.