Nem lesz elég hely a labdarúgóórákhoz?

Jelenleg több mint kétszáz helyen nincs tornaterem az országban.

MNO
2015. 11. 11. 18:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint írják, a mindennapos testnevelésórák bevezetésével rengeteg iskola szembesült kapacitásgondokkal, ugyanis nem volt elég terem, jó időben általában kivitték a gyerekeket, rossz időben pedig a kultúrházak vagy más létesítmények segítségét vették igénybe.

A belváros-lipótvárosi önkormányzat meglepő javaslattal állt elő: a képviselők az október végi rendkívüli testületi ülésükön arról tárgyaltak, módosítsák úgy a kerület építési szabályzatát, hogy az iskolaudvarok fölé esetleg ideiglenes tetőt vagy sátrat húzzanak fel.

A legtöbb iskolában egyébként jó ötletnek tartják az udvarok ideiglenes lefedését, bár ennek az anyagi vonzatairól még nem sokat lehet tudni. Abban egyetértés látszik, hogy a labdarúgás oktatásához – amennyiben tényleg bevezetik – nincs elég létesítmény.

A Nemzeti köznevelési infrastruktúra program – amely igyekszik javítani ezen az áldatlan állapoton – első ütemében eddig csak 25 település vett részt, jövőre pedig 3 darab tornaszoba és 22 tornaterem építését készítik elő, elsősorban hátrányos vagy halmozottan hátrányos területeken, írja az Origo. Az oldal szerint egyébként még 214 településen nincsenek meg a mindennapos testnevelés megtartásának feltételei.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.