időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Nem vizsgálják a fürdőkapukat

Szabó Zsolt
2015.11.12. 22:14

Kétmilliárd forintos, MSZP-SZDSZ-es beszerzés ügyében indult eredetileg a nyomozás.

Megszüntette a rendőrség a fővárosi fürdők korábbi beléptetőrendszere ügyében hat évig, hűtlen kezelés miatt folytatott vizsgálatot – közölte lapunkkal Szőke László. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. vezérigazgatója a napokban vette kézhez a BRFK határozatát. Elmondta: a döntés ellen panasszal fordulnak az ügyészséghez. – Nem hosszabbítottuk meg a nyomozást a gyógyfürdők beléptetőrendszere ügyében – erősítette meg Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője, aki közölte: érdemi információt a nyomozó hatóság adhat. A BRFK lapunk elektronikus levélben feltett kérdéseire lapzártánkig nem válaszolt.

Ugyanakkor, amint arról korábban már beszámoltunk: a budapesti fürdőknél ma már csaknem harmadáron vadonatúj beléptetőrendszer működik. – Míg az előző öt évben több mint 1,6 milliárdot fizettünk ki kevesebb szolgáltatásért, az új, bővülő rendszert 630-650 millió forintért vehetjük igénybe 2020-ig – mondta lapunknak Szőke László. A BGYH vezérigazgatójának elődje az a Ferenci Tibor volt, aki ellen jelenleg is büntetőper folyik a fürdők üzemeltetésének kiszervezése miatt. Abban az eljárásban hűtlen kezeléssel és több mint 730 milliós károkozással vádolják.

A fürdőkapuk ügyében szintén hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen indult nyomozás még 2009-ben. A nyomozók azóta sem bukkantak a fenti adatok alapján közel egymilliárdos károkozás felelőseire, sőt a bűncselekményt annak ellenére nem találták bizonyítottnak, hogy öt éve a Városházán és a fővárosi cégnél fellelhető összes iratot megkapták a rendőrök. A közbeszerzést az MSZP– SZDSZ-es városvezetés idején írták ki. A nyomozó hatósághoz hat éve a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezető-helyettese, György István fordult.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.