Rengeteg aláírás gyűlt a betelepítési kvóta ellen

Ezt Kósa Lajos jelentette be Debrecenben.

MTI
2015. 11. 13. 16:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tömegével keresik fel az emberek a Fidesz-irodákat, jól érzékelhető, hogy tenni akarnak valamit a kvóta ellen, ami Magyarország érdekeivel ellentétes” – mondta Kósa Lajos.

Hozzátette: a betelepítési kvóta növeli a bűnügyi kockázatot, a terrorveszélyt, és a kormánynak az a dolga, hogy megvédje az országot, a magyar embereket, amit láthatóan sokan támogatnak – fűzte hozzá, megjegyezve: addig folytatják az aláírásgyűjtést, amíg nem szüntetik meg a kvótát.

Míg az Európai Unió csak beszél a migrációs válság megoldásáról, Magyarország a gyakorlatban is lépett, és konkrét intézkedéseket hozott határai védelmére – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a V4-ek és a Nyugat-Balkán országai külügyi vezetőinek prágai tanácskozása utáni sajtótájékoztatón Prágában.

A magyar intézkedések helyességét az is bizonyítja, hogy most más európai államok is lényegében ugyanolyan megoldásokkal próbálkoznak, mint amilyeneket a magyar kormány valósított meg – fejtette ki a miniszter.

Ausztria szocialista védelmi minisztere ahelyett, hogy Magyarországot bírálja, inkább az európai közös szabályok betartásán fáradozzon – közölte a külgazdasági és külügyminiszter az MTI-vel.

Szijjártó Péter a közleményben arra reagált, hogy Ausztria bejelentette: 4 kilométeres kerítést épít Spielfeldnél, de az nem szögesdrótkerítés lesz. Gerald Klug szociáldemokrata védelmi miniszter szerint nem kerítésről, hanem a menekültek rendezett irányításához szükséges rendszerről van szó. A szociáldemokrata politikus utalt arra is: a határ mentén felkészülnek arra, hogy jobban terelhessék a migránsokat. Úgy fogalmazott: nem került sor Ausztria „orbanizálódására”.

A külgazdasági és külügyminiszter mindezzel kapcsolatban tudatta: „érdeklődéssel figyeljük azt, ami Ausztriában történik. Valamit építenek az osztrák-szlovén határra, de nehéz megmondani, hogy mit, hiszen a kerítést nevezték már „szárnyas kapunak”, most pedig dróthálót emlegetnek”.

Szijjártó Péter szerint legtalálóbban a védelmi miniszter fogalmazott, hiszen közölte, hogy ez nem kerítés, hanem „a rendezett irányításhoz szükséges rendszer.”

Ideje lenne, hogy Európa vezetői a feladat súlyának és jelentőségének megfelelően beszéljenek és cselekedjenek – hangsúlyozta a tárcavezető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.