Több száz DNS-vizsgálat Kubatov miatt

Csaknem 380 DNS-mintát vizsgáltak meg, híváslistákat ellenőriztek, buszsofőröket kerestek meg a nyomozók.

Katona Mariann
2015. 11. 11. 7:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lapunk birtokába került dokumentumok szerint két ügyben is indult tavaly nyomozás, egyrészt a klubelnök háza közelében kifeszített „A mi lelkünk a lelátón, a te lelked a halálsoron” feliratú molinó, másrészt az őt ért internetes támadások miatt.

Érdekesség, hogy utóbbi ügyben az asszisztense tett feljelentést, pedig a magánindítványos ügyekben csak a sértett – jelen esetben Kubatov Gábor – feljelentésére indulhatna nyomozás. Úgy tudjuk, a két ügyet végül egyesítették, és személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt a – megalakításakor a magyar FBI-ként beharangozott – Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálódott.

Lapunk információi szerint a molinó kapcsán a hatóság még DNS-vizsgálatokat is kért, a birtokunkban lévő eredmény szerint a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet 378 mintát vizsgált meg, összességében csaknem hárommillió forintért.

Emellett a nyomozók bekérték a távközlési szolgáltatóktól a transzparens kihelyezésének feltételezett időpontjában keletkezett úgynevezett hívásforgalmi adatokat, még a Budapesti Közlekedési Központot is megkeresték, hogy az akkor arra dolgozó BKV-sofőröket beazonosíthassák. A Magyar Nemzet birtokában lévő dokumentumokból az is kiderül, hogy Kubatov Gábor egy listát is átadott a nyomozóknak, rajta több ferencvárosi szurkoló adataival. Információink szerint a húsznál is több nevet tartalmazó lista nemcsak egy, vagy adott esetben két telefonszámot tartalmazott, hanem az érintettek születési idejét és több esetben becenevüket is. Úgy tudjuk, a nagyon alapos és megközelítőleg hárommillió forintba kerülő nyomozás kapcsán mégsem gyanúsítottak meg senkit.

Az internetes fenyegetések ügyében sem tétlenkedtek a nyomozók, számos tanút kihallgattak, még a Facebook üzemeltetőjét is megkeresték, hogy adja ki egyes személyek – úgynevezett – belépési IP-címét. Meghallgatták egy hivatkozott internetes oldal korábbi szerkesztőjét, ahogyan a portál doménnevének egykori tulajdonosát is. Információink szerint ennek kapcsán végül két embert gyanúsított meg a rendőrség, esetükben az ügyészség vádemelést javasolt.

A Magyar Nemzet megkereste először a rendőrséget, majd a Fővárosi Főügyészséget is az üggyel kapcsolatban, érdemi válasz helyett azonban csak azt közölték, hogy „a nyomozó hatóság a nyomozást befejezte, és az ügy iratait érdemi döntésre irányuló javaslattal megküldte a Budapesti X. és XVII. Kerületi Ügyészségnek”. Ennél többet viszont egyelőre nem árultak el.

A Kubatov Gábor és a ferencvárosi szurkolók közötti ellentét nem új keletű. Az ultrák már a Fradi elnökének házánál is tüntettek, egyebek között a Magyarországon egyedülálló módon bevezetett vénaszkenner miatt. Lapunk meg is írta, hogy a rendőrség csaknem hárommillió forintot költött a demonstráció biztosításra.

Kubatov Gábor a napokban egy interjúban arra a kérdésre, lát-e esélyt arra, hogy a közeljövőben kompromisszumra jusson a szurkolókkal, egyértelmű nemmel felelt. Kifejtette, hogy véleménye szerint a vénaszkenner és a beléptetés csak indok. – A szurkolóktól azt kérjük, hogy viselkedjenek normálisan. Jöjjenek be a stadionba, de ne legyen balhé. Ne legyen a stadion környékén erőszak, ne háborúzzanak sem a rendőrökkel, sem az ellenfél szurkolóival – mondta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.