Továbbra sincs közvetlen terrorveszély Magyarországon

Továbbra sincs közvetlen terrorfenyegetettség Magyarországon – jelentette ki Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója vasárnap este a köztévében.

MTI
2015. 11. 15. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A főigazgató hangsúlyozta: nincs olyan információjuk, amiből arra lehetne következtetni, hogy magyar emberek közvetlen veszélyben lennének egy esetleges terrorakció miatt. Hozzátette, hogy közvetett európai fenyegetettség létezik, és ez érinti Magyarországot is.

A vasárnap esti magyar–norvég labdarúgó-mérkőzéssel kapcsolatban azt közölte, hogy annak biztosítása a rendőrség feladata, és úgy tudja, hogy fokozott készültséget rendeltek el, bár nincs olyan információ, hogy bármi fenyegetné a rendezvényt.

A meccsen ott lesz Orbán Viktor miniszterelnök is – mondta a főigazgató, hozzátéve, hogy nem indokolta semmi a védett személyek biztonsági fokozatának megemelését.

Arra a kérdésre, hogy van-e információja a TEK-nek arról a terroristáról, akinek útlevelét a feltételezések szerint a párizsi merénylet után megtalálták, és aki más országok mellett valószínűleg Magyarországon is átjutott, azt válaszolta: ez inkább politikai ügy, hiszen más országok is érintettek.

„Az, hogy miért éppen Magyarországot jelölték meg, egy politikai kérdés innentől” – mondta, hozzátéve, hogy ezért erre nem az ő tiszte válaszolni.

Elmondta azt is, hogy a menekültek regisztrációja egyébként nem jelent teljes körű adatfelvételt, hiszen a kapacitások ezt nem teszik lehetővé.

Már hónapokkal ezelőtt is jelezték – más európai titkosszolgálatokkal együtt –, hogy a migráció és a terrorizmus között közvetlen kapcsolat van, de ezt az információt csak a magyar kormány vette komolyan, amire bizonyíték a határzár kiépítése – fejtette ki Hajdu János.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.