Völner Pál: Senki nem tartja be a dublini egyezményt

Ha a görögök és a németek megszeghetik, mi alapján akarják hazánkat kötelezni a betartására? – fogalmazott az államtitkár.

MTI
2015. 11. 13. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bevándorlók visszatoloncolását szabályozó dublini egyezményt lényegesen kevesebb migránsra méretezték, és önkéntes jogkövetést feltételez a migránsokról, amiről kiderült, hogy illúzió – fejtette ki a politikus a lap pénteki számában megjelent interjúban.

Mint kiemelte, Dublin addig működött, amíg évi harmincezren keltek át Magyarországon, és közülük ezer embert kellett visszatoloncolni, de arra senki nem számított, hogy egy éven belül egymilliónál is többen indulnak Európa felé.

Az államtitkár beszélt arról is, hogy a görög komphajósok sztrájkja négy napra megbénította a migránsáradatot, „ezek szerint nem is olyan nehéz feltartóztatni a bevándorlóhullámot”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.