Vona: Jobbikos vezetésű településen nincs korrupció

A pártelnök hozzátette: nem tudja megígérni, hogy ha a Jobbik kormányra kerül, senki nem csábul el.

MTI
2015. 11. 13. 21:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vona Gábor pénteken Szekszárdon, sajtótájékoztatón azt mondta: tudomása szerint a mintegy 30 jobbikos és Jobbik-szimpatizáns, független vezetésű település egyikén sem történt korrupció.

„Azt nem tudom megígérni, hogy ha a Jobbik kormányra kerül, senki nem csábul el a pénznek, hatalomnak. Lesz ilyen, de az emberi bukás lesz. Az, ami most van, maga a korrupció rendszere” – tette hozzá.

A politikus véleménye szerint a Fidesz és az MSZP már ellenzéki pártként is a korrupcióra építette rendszerét, ezért nem tudott harcot folytatni ellene.

A Jobbik nem korrupciós mechanizmusokra, „visszaosztásokra” építkezik, mint az elmúlt huszonöt év vezető pártjai – hangoztatta.

Arról is beszélt, hogy a migrációs válság „szőnyeg alá söpörte” a közelmúlt brókerbotrányait, a Quaestor-botrányt és most a földkérdést.

„Él bennünk a gyanú, hogy nem csupán tisztességes gazdákat akarnak földhöz juttatni, hanem a Fidesz megpróbálja csókos garnitúráját is újabb politikai adománnyal jutalmazni. A Jobbik mindent meg fog tenni, hogy ezt megakadályozza” – közölte.

Kérdésre válaszolva azt mondta: testközelből kívánják nyomon követni a földárveréseket, azokon jelen lesznek helyi és országgyűlési képviselőik.

A pártelnök kijelentette: visszautasítják mindazokat a vádakat, amelyek szerint a Jobbik a külföldi földtulajdonszerzés vagy a hazai nagytőke oldalán állna.

„Mindkettő ellen vagyunk, de az ellen is, hogy a földtulajdonrendszert politikai lojalitás alapján rendezzék újra, amire most a kormány készül” – mondta.

Szabó Balázs, a szekszárdi közgyűlés jobbikos tagja egy helyi ügyet említett, azt mondta, egy szekszárdi önkormányzati sportingatlannal kapcsolatban 30 millió forintos kárt okoztak a városnak, és ebben a testület egyik tagja is érintett. Sikernek nevezte, hogy a megyeszékhely közgyűlése egyhangúlag megszavazta a vizsgálóbizottság felállítását, amely az ő vezetésével működik majd.

A Fidesz-frakció szerint Vona Gábor pártelnök korrupttá tette és idegen hatalmak szolgálatába állította a Jobbikot.

A nagyobbik kormánypárt parlamenti frakciója pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében reagált Vona Gábor Szekszárdon tett nyilatkozatára.

A Fidesz közleményében az áll: a Jobbik korrupció elleni harcának az lehetne az első eredménye, hogy Vona Gábor „végre feladja magát és színt vall Európa legsúlyosabb korrupciós botrányáról”.

Hozzátették: Vona Gábor mostanáig nem válaszolt arra, hogy „a Kovács Bélákat foglalkoztató Jobbik” milyen idegen hatalmakat szolgál és mennyi pénzért teszi ezt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.