Bővítené a gyermekétkeztetést a Fidesz

A frakció szerint jövőre már a szünidőben is ingyen étkezhetnek a rászoruló gyermekek.

MTI
2015. 12. 14. 20:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A PM társelnöke korábban arról beszélt, hogy ötvenmilliárd forinttal emelné meg a gyermekétkeztetés jövő évi forrásait, és kötelezné az önkormányzatokat arra, hogy a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermekek számára minden hétvégén és a szünidő teljes időtartama alatt biztosítsák a napi egyszeri melegétkezést. A politikus bírálta az ügyben készített, a Ház előtt fekvő javaslatot.

A Fidesz-frakció viszont arról írt, hogy a parlament előtt lévő törvénymódosítás szerint jövőre már a szünidőben is ingyen étkezhetnek a rászoruló gyermekek, a magyar állam fizeti ennek költségeit. Soha annyi magyar gyerek nem kapott ingyen enni, mint most – jelentik ki. Magyarország ma az egyetlen európai ország, ahol a kisgyermekek kilencven százaléka naponta háromszor jut ingyenes étkezéshez, és a gyermekek száma és a kedvezmények is évről évre bővülnek – hangsúlyozza a Fidesz. A gyermekétkeztetés támogatása jövőre hetvenegymilliárd forintra nő, ezáltal már több mint háromszázezer gyermekről tud az állam gondoskodni – emelik ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.