Felfüggesztett börtönt is adtak határsértésért

A vádlottat korábban már jogerősen kiutasították Magyarország területéről.

MTI
2015. 12. 14. 20:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság azért látta indokoltnak a felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását, mert a vádlottat korábban – szintén határzár tiltott átlépése miatt – már jogerősen kiutasították Magyarország területéről.

Az előző ugyanezen bűntett miatt a Szegedi Járásbíróság huszonkét másik ítéletet is hozott gyorsított eljárásban: tizenhét vádlottat egy, ötöt két évre kiutasított Magyarország területéről.

A vádlottak – akik többségében koszovói és Srí Lanka-i állampolgárságúnak vallották magukat – a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt átbújva léptek illegálisan magyarországi területre.

Az ítéletek jogerősek. A terheltek úgy nyilatkoztak, hogy nem kérik a tolmács által anyanyelvükre lefordított ítélet írásbeli kézbesítését.

A szóvivő kitért arra is, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra tizenhét menekültügyi kérelemmel kapcsolatos beadvány érkezett, közülük egyet elutasított a bíróság, öt hatályon kívül helyezéssel, egy megszüntetéssel fejeződött be.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.