Hamarosan elhagyhatja lakhelyét Simon Gábor?

Az Origo szerint az ügyészség elismerte: megtérült az államot ért kár.

MNO
2015. 12. 15. 16:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A híroldal szerint ugyanakkor a döntés – az ügyészség fellebbezése miatt – még nem jogerős, így egyelőre nem is hajtható végre.

Információik szerint az üggyel kapcsolatban – a hétfői iratismertetésen – most először ismerte el az ügyészség, hogy megtérült a magyar államnak okozott kár, ami miatt Simon Gábort költségvetési csalással gyanúsítják, ugyanis az MSZP volt elnökhelyettese befizette a vélt adóhátralék összegét, 128 millió forintot.

Az Origo szerint egyébként a bíróság megszüntette a botrányt kirobbantó bécsi bankszámla zárolását is, így Simon hozzáfér az ott maradt pénzéhez. Emlékezetes: ez a bécsi Volksbanknál Simon nevére nyitott számla volt a politikus távozásához vezető botrány kirobbantója.

Simon Gáborról tavaly derítette ki a Magyar Nemzet, hogy több száz milliós vagyont tart egy bécsi bankszámlán, amelyet nem tüntetett fel képviselői vagyonnyilatkozataiban, és az összeg után jövedelemadót sem fizetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.