Már neten is megnézheti, hol tud BKV-jegyet venni

Továbbá újabb 48 jegy- és bérletkiadó automatát helyez üzembe a BKK jövő év elejéig.

MTI
2015. 12. 16. 16:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azt írták, hogy a készülékeket azokba a megállókba telepítik, amelyekben eddig még nem volt lehetőség ilyen módon jegyeket és bérleteket vásárolni, illetve azokra a helyszínekre, ahol szükség van a jelenlegi kapacitás bővítésére. Az automaták pontos helyéről egy térképes keresőn lehet tájékozódni – tették hozzá.

Úgy fogalmaztak, hogy a BKK az új értékesítési hálózat és stratégia kialakításához igazodva az elektronikus jegyrendszer egyik elemeként kezdte meg az automaták telepítését 2014 márciusában, aminek köszönhetően hatszorosára nőtt a készpénzes és kártyás fizetésre alkalmas értékesítőhelyek száma.

Az ügyfelek pozitív visszajelzéseket adnak a készülékekről, és egyre többször veszik őket igénybe. Az üzembe helyezés óta összesen 23 millió jegyet és bérletet vásároltak a berendezésekből, 37,6 milliárd forint értékben – fűzték hozzá.

A jegytípusok közül a vonaljegy a legnépszerűbb, ebből mintegy 14 milliót adtak el, a bérletek közül pedig a havi felnőttbérletből vásárolták a legtöbbet, hozzávetőleg 1,5 milliót.

Az eddigi forgalom 54 százaléka készpénzes, 46 százaléka pedig kártyás vásárlás, ami jól mutatja, mekkora igény volt a korábban nehezen elérhető bankkártyás fizetésre a tömegközlekedésben – fogalmaztak.

A BKK azt is kiemelte, hogy az ügyfelek a nagy csomópontokon kívül egyre inkább a lakó- és a munkahelyük közelében veszik meg a termékeket az automatákból, ennek eredményeként csökkent a pénztárak előtti várakozással töltött idő.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a bérletkiadó automatáknál a vásárlás során visszajáró készpénzt időben el kell venni, mert a BKK egy olyan szoftvermódosítást alkalmazott a berendezéseken, amelynek köszönhetően a bankjegyek kiadása után a készülékből csak hatvan másodpercig vehető ki a visszajáró – ha ez nem történik meg, a készülék visszahúzza a pénzt, hogy ne kerüljön illetéktelenek kezébe.

Az automaták használata során arra is lehetőség van, hogy az ügyfelek egy gomb megnyomásával segítséget kérjenek a BKK ügyfélszolgálatától. Ezenkívül a készülékek menürendszere már több nyelven érhető el, mint korábban.

A berendezések termékkínálata folyamatosan bővül: a vonaljegy és napijegy típusú jegyeken, a Budapest-bérleteken, a környéki és a hévbérleteken kívül már kutya- és kerékpárbérletek is vásárolhatók az automatákból. A termékekről egyszerűsített számlát lehet igényelni, ehhez azonban előzetesen regisztrálni kell a BKK honlapján – olvasható a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.