„Pető nem mondta, hogy a kormány elutasítja Kövér szavait”

Lubomir Zaorálek cseh külügyminiszter mást állított.

MNO
2015. 12. 15. 19:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismert, a házelnök a Právo című cseh lapban megjelent interjúban kijelentette: Csehországot és Szlovákiát nem kellett volna felvenni az Európai Unióba, amíg jogrendjükben olyan törvény van, amely a kollektív bűnösség elvén alapul.

A fentiek miatt behívatták a magyar nagykövetet Prágában. A találkozó utáni sajtótájékoztatón Lubomir Zaorálek külügyminiszter azt állította: Pető Tibor azt közölte vele, hogy a magyar kormány elutasítja a parlament elnökének kijelentését – számolt be a távirati iroda. A KKM közleményében később azt közölte: a találkozón ez a mondat nem hangzott el.

Nem ez volt Kövér László egyetlen nagy vihart kavaró kijelentése. A házelnök a vasárnapi Fidesz-kongresszuson úgy fogalmazott: „Szeretnénk, ha lányaink az önmegvalósítás legmagasabb minőségének azt tartanák, ha unokákat szülhetnének nekünk.”

Válaszul egy Facebookon verbuválódott csoportosulás tagjai negatív terhességi tesztekkel árasztanák el a Parlamentet, Vadai Ágnes szerint pedig a házelnöknek „konkrétan elment az esze”. Az MSZP unokázni küldené Kövért, a Jobbik pedig a családbarát intézkedéseket hiányolja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.