Reagált a Szent István Kórház

Szerintük az Origo állítása „nem fedi a valóságot”, és már egy nővér vissza is vonta felmondását.

Bécsi Orsolya
2015. 12. 15. 13:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tucatnyian távoznak decemberben a Szent István Kórházból, hatan az I. belgyógyászati osztályról, élükön a főnővérhelyettessel, hatan pedig más részlegekről. Az Origo úgy tudja, hogy a csoportos felmondást a helyettes főnővér döntése váltotta ki: az asszony évek óta pályázott a belosztály főnővéri posztjára, sikertelenül – ezért hagyta ott munkahelyét, és hívta át teljes stábját egy másik fővárosi kórházba.

Dr. Müller Péter orvosigazgató e-mailes megkeresésünkre megerősítette, hogy a korábbi főnővérhelyettes – aki egyben a II. emelet részlegvezető ápolója is volt – egy közeli fővárosi kórházban főnővéri állást pályázott meg, és nyert el november 2-tól. Új vezetőként a régebben vele dolgozó kollégái egy részét áthívta jelenlegi munkahelyére. Ám az eredeti hat emberből egy visszavonta a felmondást.

Müller rámutatott: az 1300 fölötti szakdolgozói létszám mellett tizenkét felmondás szokványosnak mondható. A mostani kilépések száma egyébként harmada a novemberinek, amikor 32-en távoztak, és csak 27-en érkeztek a helyükre. A mostani esetet új munkatársak felvételével és belső átcsoportosítással kívánják megoldani, mint az igazgató írta,

„egy kilépő szakdolgozónkat már pótoltuk, további kettő felvétele folyamatban van.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.