Tükröt mutat a Google: ezek érdeklik a magyarokat

Meglepő dolgokra keresnek rá a hazai internetezők.

MTI
2015. 12. 16. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világon a legtöbbet keresett szavak az elmúlt évben Lamar Odom neve után a Charlie Hebdo, az Agar.io videojáték és Párizs voltak. A Google minden év végén bemutatja a keresési toplistákat. A keresőjébe világszerte évente beírt több ezer milliárd kifejezést összegzi, az így születő keresési toplisták pedig minden évben tükröt tartanak az egyes országoknak és az egész világnak. Idén 15. alkalommal összesítették az év legnépszerűbb kereséseit bemutató listákat.

A világ legfelkapottabb zenei előadói a Google szerint Adele, Sia, valamint a The Eagles of Death Metal, akiknek novemberi párizsi koncertjén terroristák nyitottak tüzet, 90 embert megölve.

Magyarország abszolút toplistáját az Éden Hotel vezeti, dobogós helyre került a Pixwords-megoldások és a Való Világ. A hírek közül legtöbbször a Charlie Hebdo, a napfogyatkozás és Szíria iránt érdeklődtek a magyarok.

Hazai hírességeik közül legtöbbször Vágó István, Simicska Lajos és Csobot Adél, a külföldiek közül Hedy Lamarr amerikai színésznő és feltaláló, Jules Bianchi francia Forma–1-es pilóta és Zyzz ausztrál testépítő nevére kerestek rá a magyar netezők – olvasható a Google magyarországi irodájának közleményében.

A szórakozás és kultúra kategóriában a színházak között a Madách Színház, a Nemzeti Színház és a Centrál Színház volt a legkeresettebb. A kérdések gyakoriságából az derült ki, hogy a magyarországi internetezőket leginkább az érdekli, ki nyeri az Éden Hotelt, ki az igazi lelki társ, hogyan lehet fogyni, hízni és „menőnek lenni”. A keresőóriás szerint havonta több 100 milliárd keresést indítanak a Google keresőben. Száz keresésből azonban még így is átlagosan 15 olyan van, melyet korábban még soha senki nem keresett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.