A bíróság Szigetvárinak adott igazat Polt Péterrel szemben

A legfőbb ügyész egymilliót a politikustól, egymilliót a párttól követelt becsületsértés miatt.

MNO
2016. 01. 26. 15:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polt Péter azért perelte be az Együtt elnökét, mert szerinte megsértette a becsületét.

A politikus többször is hangoztatta, hogy a legfőbb ügyész hagyta szabadlábon tevékenykedni Tarsoly Csabát még azután is, hogy kirobbant a botrány. Polt Péter konkrétan amiatt perelte be Szigetvári Viktort, amit a Kossuth rádióban mondott:

„Polt Péter legfőbb ügyész családi elfogultság okán bűnsegédként hozzájárult ahhoz, hogy Tarsoly Csaba, a Quaestor tulajdonosa két, két és fél héten keresztül menlevelet kapjon, illetve elrejtse a pénzeket.”

Az Index szerint a családi elfogultság pedig azt jelentette, hogy Polt lánya Tarsoly titkárának az élettársa volt, a felesége pedig vezető pozíciót töltött be a Quaestor felügyeleti szervénél.

A legfőbb ügyész szerint Szigetvári a Kossuth rádióban elhangzott állításával és több hasonló kijelentésével megsértette személyiségi jogait, ezen belül az ő, illetve az ügyészség becsületét és jó hírnevét, ezért Szigetvárit egy-, az Együtt pártot még egy millióra perelte. A bíróság szerint azonban csak tények hangzottak el, hamisítás nem történt, ezért függetlenül attól, hogy mi lesz a Quaestor-ügy kimenetele, a politikus nem vonható felelősségre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.