A Fidesz nyert Szolnokon

A fideszes Rezák László János kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson.

MTI
2016. 01. 17. 21:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rezák László János, a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte meg a szolnoki 6-os egyéni választókerületben vasárnap megtartott időközi önkormányzati képviselőválasztást. „A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség és országgyűlési képviselő csoportja gratulál a győzelemhez, amely köszönhető az előző képviselő dr. Nemes András lelkiismeretes és áldozatos munkájának, a helyi Fidesz stabilitásának, illetve a polgári kormány kiszámítható és az emberek számára egyre inkább biztonságot nyújtó politikájának” – olvasható a közleményben.

Mint ismert, a képviselői helyért összesen hat jelölt indult, akik közül a képviselő-testületbe 612 szavazattal Rezák László János (Fidesz–KDNP) került. Ligeti József (független) 406, Csikós Attila Ákos (Jobbik) 315, Szekeres Éva (független) 170, Nagy Gyula (független) 55, Filemon Kristóf (Munkáspárt) 15 szavazatot kapott.

Rácz Andrea aljegyző elmondta, hogy reggel 6 óra és este 7 óra között összesen öt szavazókörben a 4958 választásra jogosult közül 1580-an jelentek meg. Hét szavazólap érvénytelen, 1573 érvényes volt.

A választás kiírására azért volt szükség, mert korábban lemondott mandátumáról a Kertvárost és Szandaszőlős egy részét magában foglaló hatos számú egyéni választókerület önkormányzati képviselője, Nemes András (Fidesz–KDNP). Rácz Andrea jelezte: az eredmény fellebbezés hiányában január 20-án, szerdán, 16 órakor emelkedik jogerőre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.