A Millenárisra költözik a Közlekedési Múzeum

A Közlekedési Múzeum városligeti épületének felújításával csak 2018. március végére készülnek el.

MNO
2016. 01. 12. 14:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eddigiekkel ellentétben nem a Bálnába, hanem a Millenáris parkba költözik a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum ideiglenes kiállítása – tudta meg az Origo. A döntés következtében a Csodák Palotájának korábbi helyszínén lehet majd megnézni nyár végétől a kiállítást.

Tavaly még arról tájékoztatta a múzeum vezetése a sajtót, hogy az intézmény fő anyaga a Bálnában található Budapest Galéria alatti kiállítótérben, vagy a fejépületben kap majd helyet. Az egyeztetések során azonban nehézségek akadtak (légkondicionálás hiánya, bonyolult költözés), így új helyszín után kellett nézni. Ekkor merült fel a Millenáris D épülete, amely korábban a Csodák Palotájának adott otthont.

A portál információ szerint a három tonnánál könnyebb kiállítási tárgyak többségét már elcsomagolták. Elvitték a múzeum elől az ikonikus gőzmozdonyt és a NOHAB-ot is.

A Közlekedési Múzeum városligeti épületének felújításával csak 2018. március végére készülnek el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.