Borult a bili a gimis matekfelvételi miatt

Sokan megoldhatatlannak titulálták a hatosztályos gimnáziumba felvételizők matematikatesztjét.

MNO
2016. 01. 28. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év első hónapjának közepén több mint 53 ezer diák írta meg a középiskolai felvételiket matematikából és magyarból. A hatosztályos gimnáziumokba felvételizőknek háromnegyed órájuk volt 34 feladatokra – közölte az Index. A tíz feladatot tartalmazó tesztben volt azonban egy csavar, a készítők ugyanis a végére több mint három és félszeresére emelték az elvégzendő feladatok számát.

Sok gyerek elkeseredett a teszt után, a szülők pedig tömegesen háborogtak a közösségi oldalakon. Egyesek megoldhatatlannak titulálták a feladatsort. Volt olyan, aki ekképp kommentálta a történteket: „Nehogy már támogassunk és fejlesszünk! Inkább nyírjuk ki őket! Tapossuk meg! Vegyük el a kedvüket, a hitüket, a jövőjüket!”

A portál megkérdezte a Emberi Erőforrások Minisztériumát a nagy mennyiségű feladatok kapcsán. Azt a tájékoztatást kapták, hogy a matematika-vizsgalap is a bizottságok több hónapos mérlegelése, valamint számos lektorálási, ellenőrzési lépés után került a vizsgázók elé. Mint hozzátették, aki a korábbi évek feladatsorai alapján készült fel a vizsgákra, azt a feladatok száma vagy nehézsége tekintetében nem érhette meglepetés.

Ha úgy érzi, kipróbálná a tizenkét évesek számára kialakított feladatsort, kattintson ide és tesztelje magát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.