Egyeztetne a Fidesz a terrorveszély-javaslatról

A Jobbik is további tárgyalásokat sürget.

MNO
2016. 01. 23. 11:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nekünk a magyar emberek biztonsága az első” – reagált Halász János arra, hogy az ellenzéki pártok nem támogatták Fidesz kezdeményezését. A politikus szerint a baloldali pártoktól nem meglepő, hogy nem akarják megvédeni a magyar embereket, mint mondta: korábban sem támogatták a bevándorlással kapcsolatos jogi szabályozás szigorítását, a határzár építését, illetve a rendőrök és a katonák határra küldését. Az viszont az új fejlemény megfogalmazása szerint, hogy „a Jobbik is szembefordult a magyar emberek érdekeivel”.

Halász János felidézte, hogy a Jobbik négyötödös parlamenti felhatalmazáshoz kötné a terrorveszély elrendelését, de – mint fogalmazott – a terroristák nem négyötödös felhatalmazással robbantanak. „Mi készen állunk az emberekhez fordulni” – mondta a szóvivő, utalva arra, hogy szombattól hirdetésekben hívják fel a magyar emberek figyelmét erre a kérdésre.

A terrorveszély létezik, ezért meg kell védeni Európát, Magyarországot, a magyar embereket – nyomatékosította, megismételve: a megoldás érdekében egyeztetésre törekednek az ellenzéki pártokkal, de ésszerűtlen kompromisszumokba nem mennek bele.

Nemcsak a Fidesz, a Jobbik sem adná fel a tárgyalás lehetőségét, szombat délelőtti közleményükben arra kérik Gulyás Gergelyt, a Fidesz alelnökét, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának elnökét, hogy pontról pontra vitassák meg közösen a nemzeti radikális párt módosító indítványait, és fogadjanak el egy olyan javaslatot, amely szükség esetén megnyugtató módon rendez egy a biztonságunkat fenyegető kihívással szembeni azonnali, határozott fellépést.

„A Jobbik a leghatározottabb módon fel kíván lépni a bevándorlás és az azzal kéz a kézben járó terrorizmus minden formája ellen” – írják a közleményben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.