Galambos Lajos üzleti konfliktust sejt a háttérben

Börtönnaplót is írt a muzsikus.

Szemán László
2016. 01. 28. 17:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretes, a mulatós zenészt szeptember 24-én helyezték előzetes letartóztatásba feleségével és üzlettársával együtt. Nejét néhány nap múlva szabadon engedték. Lajcsit vesztegetésre való felbujtással és lopással gyanúsítják. A gyanú szerint a birtokán és az érdekeltségébe tartozó tatai Boglárka apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték a gázt, a vizet és az áramot, majd megvesztegették az ellenőröket.

Galambos az ATV-nek az eljárás hátteréről azt mondta: „...mégis csak mondanék valamit, csak rákényszerültünk az elmúlt négy hónapban arra, hogy a piaci ár alatt eladjunk egy ingatlant.” Az ügyvédjéhez fordulva hozzátette: „Mégis csak két vállra tettem magam, és eladtuk az ingatlant a békesség, nyugalom érdekében a te tanácsodra is.” Fröchlich Krisztián ügyvéd erre zavartan széttárta a karjait, és annyit tett hozzá: „A kérés is váratlanul ért...” Galambos pedig kifejtette: „Divatos ma 51 százalékos tulajdont vásárolni cégekben, ma vannak ilyen helyzetek.” Azt nem nevezték meg, hogy melyik ingatlanról volt szó, részleteket sem árultak el a „tranzakcióról”. Az 51 százalékos „cégtulajdon vásárlásokról” lehetett hallani pletykákat az üzleti életben, miszerint előfordul, hogy valaki kinéz magának egy jól működő céget, és különböző módszerekkel „ráveszi” a tulajdonost, hogy adja el a társaság 51 százalékát a valódi érték töredékéért. Galambos az interjúban konkrétan utalt erre az „üzleti fogásra”.

Az interjúból az is kiderült, hogy Galambos feljegyzéseket írt a börtönben, amelyeket „biztos helyre” rakott, mert azokban olyan információk is vannak, amelyek másokat kellemetlenül érintenek. Galambos Lajos többször is hangsúlyozta, a naplóírás pusztán a börtön túlélésének a garanciája volt, nem a bosszú vezérli. Fröchlich Krisztián pedig arról beszélt – konkrétumok említése nélkül –, hogy a gyanúsításban szereplő valamennyi momentumot tételesen cáfolni tudják, amit a bíróságon meg is tesznek majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.