Hamarosan elkészül az újabb Duna-híd

2019-re tervezik befejezni. A magyar jogszabályváltozások miatt csúszhat a beruházás.

MNO
2016. 01. 27. 10:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tervek szerint szeptemberben kezdődik és várhatóan 2019 második negyedévében fejeződik be a komáromi új Duna-híd építése – számolt be újságíróknak Bastrnák Tibor az oldal szerint.

A parlamenti képviselő levélben faggatta a projektről Ján Pociatek közlekedési és régiófejlesztési minisztert, aki azt írta válaszában: a beruházás vezető partnere Magyarország, ő végzi a közbeszerzést, ám „déli szomszéduknál” változott a jogszabályi háttér, emiatt késlekedik a közbeszerzés kiírása. Ha azonban első nekifutásra sikerül győztest hirdetni, az építkezés szeptemberi megkezdése reális időpont.

A beruházáshoz szükséges pénzt az Európai Unió már jóváhagyta, és a 2016–2018-as költségvetés-tervezetében Szlovákia is számol az önrésszel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.