Hétvégén nagyon sokan használták a melegedőket

Néhány régióban – az észak-magyarországiban és a dél-dunántúliban – minden férőhely betelt.

MTI
2016. 01. 25. 21:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A segítő szervezetek ilyenkor pótágyakon, pluszmatracokon helyezik el a rászorulókat. Az alapítvány tájékoztatása szerint vasárnapra kicsit enyhült a helyzet, a hajléktalan embereknek működtetett éjjeli menedékhelyek kihasználtsága a fővárosban 94, országosan 93 százalékos volt. Az alapítvány diszpécserszolgálata a 24 órában működő krízisautót, speciális utcai szolgálatokat, illetve alapesetben az illetékes utcai szolgálatokat küldi ki a nehéz helyzetben lévő emberekhez. Segítenek az elhelyezésükben, illetve takaróval, élelmiszerrel látják el azokat, akik nem akarnak bemenni a szállások egyikébe.

Ezekben a hideg időszakokban a szolgálathoz naponta átlagosan 30 hívás érkezik utcán élő emberekről, legtöbb alkalommal, 72-szer, január 4-én riasztották a szolgálatot. A fővárosban 19 szállásnyújtó intézmény több mint 1800 férőhellyel várja a segítségre szorulókat. Országosan pedig több mint 4300 férőhely áll rendelkezésre éjjeli menedékhelyeken. Az alapítvány azt kéri mindenkitől, hogy fokozottabban figyeljen a környezetében ismert magányos emberekre, hiszen ilyenkor ők vannak a legjobban kiszolgáltatva a zord időjárásnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.