Hiába vitték le a lakásáfát, ha nincs, aki építene

Már Baranyában is kritikus méreteket öltött a szakemberhiány.

MNO
2016. 01. 12. 20:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legkeresettebb munkák listáját az egyszerű ipari foglalkozások, a mechanikai gépösszeszerelők, lakatosok, építőipari szakmák, illetőleg szállítási foglalkozások, bolti eladók, valamint rakodómunkások vezették. A felsőfokú képesítéssel rendelkező álláskeresők között a közgazdászok, illetőleg az informatikusok válogathattak a legtöbb kínálkozó munkalehetőség között.

– Megrendeléseink maradéktalan teljesítését veszélyezteti a szakemberhiány, gyakorlatilag azonnali beállással tudnánk foglalkoztatni a kesztyűs szakmában járatos szakembereket – mondta egy pécsi vállalkozó az oldalnak. Ahogy többen is megfogalmazták aggodalmukat ebben a kérdésben: nem csak az a baj, hogy a hiányzó munkaerőt pótolni kell, hanem az is, hogy így a többi dolgozót sem lehet jól, a képesítésének megfelelően foglalkoztatni.

Mint írják, az elmúlt évben folyamatosan nyomon követhető volt, hogy nyugat- és észak-dunántúli cégek, vállalkozók is kerestek hadra fogható munkaerőt Baranyában. A visszajelzések szerint viszont mára a helyi gazdasági szereplőknek is gondot okoz foglalkoztatotti létszámuk maradéktalan feltöltése.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.