Kiakadtak az akadémikusok Matolcsyékra

Kifogásolják a felsőoktatást, a kutatást és a publikálást érintő tevékenységet.

MNO
2016. 01. 22. 17:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakemberek állásfoglalása már tavaly megszületett, de csak január 22-én hozták nyilvánosságra. Ebben arra világítanak rá, hogy az MNB közpénzfelhasználása ellenőrizetlen, a központi bank és alapítványai átláthatatlanul próbálnak belenyúlni a hazai közgazdasági oktatásba.

Sérelmezik Matolcsy képzéseit, amelyek nem felelnek meg akadémiai minőségi mércéknek, ráadásul az elsajátításra szánt anyagok egy saját nézetrendszert akarnak uralkodóvá tenni. A közgazdasági oktatásból a jegybanki pénzek révén egyre nagyobb szeletet kihasító Matolcsyék okozta problémákat kilenc pontba szedték össze.

A felhívásban kérik az MTA vezetését, hogy lépjen fel az MNB átlátható és ellenőrizhető működéséért.

Az MNB közleményt adott ki, melyben visszautasítja az MTA közgazdaság-tudományi bizottsága nevében tett valótlan állításokat, és a hamis kijelentések miatt megteszi a szükséges jogi lépéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.