Lagzi Lajcsit kiengedték az előzetesből

Galambos Lajos változatlanul azt állítja, hogy nem hibázott semmiben.

MNO
2016. 01. 24. 9:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV beszámolója szerint az intézmény előtt felesége és gyermekei várták a mulatós zenészt, aki az újságíróknak azt mondta: reméli, hogy nem kell visszatérnie a börtönbe, ahol fogva tartása alatt 15 kilót fogyott.

Az ismert mulatós azért került előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint lakóparkjában és birtokán is lopta az áramot, a gázt és a vizet, amivel 30 milliós kárt okozott a szolgáltatóknak. A zenész továbbra is ártatlanságát hangoztatja.

„Én nem azon csodálkozok, hogy kiengedtek, hanem azon, hogy behoztak – és ezzel nem akarjuk a független bíróság munkáját megzavarni” – mondta Lajcsi.

Korábban írtunk arról, hogy a bíróság előző év novemberében úgy döntött, hogy január 24-ig előzetes letartóztatásban marad a mulatós sztár. A testület még tavaly szeptember 24-én rendelte el Lagzi Lajcsi és két társa (közöttük a zenész felesége) előzetes letartóztatását, majd fellebbezésük nyomán október 2-án a Budapest Környéki Törvényszék megszüntette az asszony elleni kényszerintézkedést, és elrendelte a szabadlábra helyezését. A határidő lejárta után Galambos és társa ügyében további három hónappal hosszabbították meg a kényszerintézkedést.

A Budaörsi Járási Ügyészség korábbi közleménye szerint Galambosék összességében mintegy harmincmilliós kárt okozhattak azzal, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték a vizet, a gázt és az áramot. A lopást a szabálytalan bekötések tették lehetővé, miközben a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők óraállásai alapján folyamatosan minimális összegű díjakat fizettek a lopást leplezendő.

Tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei mégis megjelentek a tatai apartmanparkban. A bűnügy két gyanúsítottja attól tartva, hogy az ellenőrök észreveszik az illegális bekötést, és jelentést tesznek, több százezer forint készpénzt adtak az ellenőröknek, akik ezt elfogadták. Cserébe a valóságtól eltérő, a gyanúsítottak által kívánt állapotnak megfelelő tartalommal vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet. Az ügyészség szerint ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzése során is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.