Letiltotta a NAV ellenőreit az Uber

Tállai András hatékonyabb fellépést ígér a vállalattal szemben.

MNO
2016. 01. 26. 11:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős államtitkárát, Tállai Andrást a TV2 Mokka című műsorában az Uber-sofőrökkel szembeni zéró toleranciáról kérdezték. Mint a politikus elmondta, az Uber egyetért a kormánnyal, és arra kéri magyar sofőrjeit, hogy január 31-ig jelentkezzenek be az adóhatóságnál.

A NAV munkatársai felvették a kapcsolatot a holland vállalattal, és kérték a szolgáltatásra sofőrként regisztráltak nevét – a tájékoztatás szerint 1200 autóvezetőről van szó.

„A kollégáknak a bankszámlaszámát, miután kiderült, hogy adóellenőrök, az Uber-központban, Hollandiában egy órán belül letiltották\" – mondta Tállai.

Mint a politikus elmondta, az Uber központjában rögtön léptek, és kizárják azt a személyt, akiről kiderül, hogy a NAV ellenőre. Hangsúlyozta, hogy eddig is voltak próbavásárlások, de a jövőben nagyobb erőkkel lépnek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.