Majd száz főt rúgnak ki a BKV-tól

Ez azért szükséges, hogy a társaság tovább tudja biztosítani gazdaságos működését.

MNO
2016. 01. 25. 15:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az BKK Zrt. az utóbbi években kiszervezte a buszüzemeltetés egy részét. Ennek következtében a vállalat autóbusz-üzletága a teljesítményének mintegy harmadát elveszítette, és át kellett alakítania feladatait – írja közleményében a BKK. Ahhoz, hogy a BKV Zrt. tovább tudja biztosítani gazdaságos működését, társasági szintű csoportos létszámleépítés szükséges.

Egyes munkakörök megszűnnek, így a feladatokat átszervezéssel látja el a társaság. A kilencvenhat főt érintő csökkentés jellemzően az Autóbusz és Trolibusz Üzemeltetési Igazgatóság járműkarbantartás területén történik meg.

A BKV Zrt. törekszik a létszámcsökkentésben érintett munkavállalók jövőbeni elhelyezkedését elősegíteni, de a társaságnál 2016-ban további költségracionalizálások várhatók.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.