Megkezdődött a Combino villamosok bekamerázása

Forgalomba állt az első két olyan jármű, amelyre telepítették a Futár utastájékoztató rendszert.

MTI
2016. 01. 26. 12:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a járművek teljesítették a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) által előírt legalább ezer kilométeres, utasok nélküli próbafutást. A két jármű forgalomba állításával párhuzamosan elkezdődik a többi Combino villamos szerelése, valamint hatósági vizsgáztatása is.

Bár a járművek a szükséges hatósági engedélyekkel már rendelkeznek, a BKK a kezdeti időszakban továbbra is figyelemmel kíséri a villamosok közlekedését és a Futár működését.

Az első két villamoson már kiépítették az utasteret figyelő kamerákat. Emlékeztettek, hogy a Combinókat eredetileg kamera nélkül rendelték meg, azonban később épp a BKK közreműködése révén fogadta el az Országgyűlés azt a törvényt, amely 2011-től kép- és hangfelvételek készítésére jogosítja fel a közlekedési cégeket járműveiken. A BKK arra számít, hogy a kamerák már önmagukban is visszatartó erővel fognak bírni, azaz kevesebb erőszak, bántalmazás és rongálás lesz a járműveken.

A BKK korábbi tájékoztatása szerint még 2013 májusában tervezték a kamerarendszer felszerelését a Combinókra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.