Megszorítást hajtana végre az Orbán-kormány

A közigazgatás átszervezését egyebek mellett zsákmányszerzésként aposztrofálta az ellenzéki párt.

MTI
2016. 01. 26. 12:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csarnó Ákos, az ellenzéki párt közigazgatási szakszóvivője keddi budapesti sajtótájékoztatóján úgy ítélte meg: a kabinetnek magán kellene kezdenie a bürokráciacsökkentést, mert – mint fogalmazott – ennyi miniszteri biztos, államtitkár, helyettes államtitkár és más különleges státuszú és juttatású ember még nem dolgozott a közigazgatásban, mint jelenleg.

Kifogásolta, hogy az intézmények megszüntetésével szűkül az állampolgári kontroll lehetősége, a hatósági rendszer átszervezése pedig gyengíti a jogszabályokat. Abszurdnak nevezte egyebek mellett az Országos Meteorológiai Szolgálat vagy az Országos Közegészségügyi Központ átszervezését, és félőnek tartotta, hogy egyes területeket majd „zsákmányszerzésre” használ a politika.

Csarnó Ákos rámutatott arra is, hogy a beolvasztással az állam szabadon gazdálkodhat az intézmények ingatlanjaival is.

Hangsúlyozta: az LMP működőképes közigazgatás kialakítását várja a kormánytól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.