Mutyit sejtenek Dunaújvárosban

Olyan feltételeket szabtak egy pályázaton, melyeknek csak egy cég felelhetett meg. Lépett az ügyészség.

mr
2016. 01. 15. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feljelentésben, amit december közepén Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő, valamint Pintér Tamás önkormányzati képviselő nyújtott be a legfőbb ügyésznek, többek között ez áll: az európai uniós forrásból Dunaújvárosban megvalósult közvilágítási korszerűsítés a mérési eredmények alapján nem teljesíti a pályázatban vállalt feltételeket, vagyis a beruházás előtti megvilágítási szintet. Ez a városban már szemmel látható problémákat jelent, a közvilágítás minősége jelentősen romlott.

A feljelentők szerint a dunaújvárosi önkormányzat a rendelkezésre álló információk alapján hamis adatokat szolgáltatott a 2013-as pályázat beadásakor, így előre tudták, hogy a közbeszerzésre kiírt lámpatestek nem felelnek meg majd a pályázat előírásainak. Emellett a közbeszerzésnél olyan feltételeket szabtak, amelyeknek Magyarországon csak egy cég tudott megfelelni.

Pintér Tamás most portálunknak jelezte: a legfőbb ügyészség a Jobbik adatokkal alátámasztott feljelentését a Fejér Megyei Főügyészséghez továbbította, ahonnan az ügy átkerült a Fővárosi Főügyészséghez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.