Szijjártó egyik szeme sír, a másik nevet

Az osztrákok határt ellenőriznek, és pénzt blokkolnak.

MTI
2016. 01. 17. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szijjártó Péter kifejtette: Magyarország teljesítette azokat a feltételeket, amelyek alapján jogosult az EU-s támogatásokra, ehhez az illegális bevándorlásnak semmi köze sincs. Úgy véli, ha az európai vezetők egymás zsarolásával töltik az idejüket, akkor gyengítik Európát, ez megengedhetetlen és elfogadhatatlan, különösen válságokkal terhelt időszakban.

A miniszter az osztrák szigorításokkal kapcsolatban úgy fogalmazott: „jobb később, mint soha”, ugyanakkor szerinte az illegális bevándorlás sokkal súlyosabb probléma annál, mint hogy Európa egy éven keresztül a politikai korrektség foglya legyen.

Ismert, a kancellár a minap komoly szigorításokat jelentett be, ezek egyike, hogy Ausztria a schengeni szabályokat „ideiglenesen hatályon kívül helyezi”. Emellett, mint megjegyezte, minden pénzügyi segítséget blokkolni fog azon tagállamok esetében, amelyek nem fogadnak menekülteket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.