Tarlós István meghazudtolta Rogánt

Rogán – állításával ellentétben – nem volt jelen Tarlós és Orbán decemberi találkozóján, írja a Népszava.

MNO
2016. 01. 25. 11:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A baloldali napilap cikkében emlékeztet Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter pénteki, ATV-ben elhangzott nyilatkozatára, melyben a politikus azt állította, a decemberi találkozó kilencven százalékán jelen volt, és ezeken a megbeszéléseken megállapodás született arról, hogy az állam átvállalja az agglomerációs közlekedést. Ezzel szemben Tarlós azt mondta, akkor csupán elvi megállapodást kötött a miniszterelnökkel, a részletekről, így az agglomerációs közlekedésről, azon belül is a hév helyzetéről nem egyeztek meg. Ráadásul arról sem tudott, hogy a tárgyalást követő kormányülésen téma lesz a megállapodás, ezzel szemben Rogán pénteken azt állította, erről tájékoztatták a főpolgármestert.

A kabinetirodát vezető miniszter arról is beszélt, hogy „a főváros tízmilliárdos nagyságrenddel tartozik a MÁV-nak, mert 2010 óta a Budapest-bérletek felhasználásából származó összegeket nem egyenlítette ki”. Ezzel szemben a Népszava azt írja, mivel mind a BKV, mind pedig a MÁV a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal áll csak szerződésben, egymással nem, tartozásról sem lehet beszélni. Az állítólagos tartozásról Lázár János is beszélt a legutóbbi Kormányinfón, melyre válaszul Tarlós pénteken úgy reagált, hogy „egy huncut fillérrel nem tartozik a főváros sem a minisztériumnak, sem a MÁV-nak, sem a Volánnak” – emlékeztet a lap.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.