Újabb fejlemények ORÖ-ügyben

A kormányhivatal több ponton is törvénytelennek tartja az ORÖ múlt heti közgyűlését – írja a RomNet.hu.

MNO
2016. 01. 26. 17:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról beszámoltunk, az ORÖ-ben múlt hétfőn csaknem tettlegességig fajult a vita, amikor a szervezet rendkívüli közgyűlésén vitatott módon leváltották az önkormányzat kórházban fekvő elnökét. Hegedüs Istvánt infarktus gyanújával kezelik, ám ez a Farkas Flórián miniszterelnöki biztossal szimpatizáló ellenzéket nem zavarta. Vele együtt leváltották a hivatalvezetőt is, Buri Edinát, aki egyébként több politikus kíséretében később „visszafoglalta” hivatalát.

A RomNet a kormányhivatali döntésre hivatkozva azt írja,  Hegedüs leváltása nem volt szabályos, így továbbra is ő az elnök, valamint nem volt megfelelő Balogh János ügyvezető elnöki kinevezése sem. A hivatalvezető elmozdítása törvényes volt, ugyanakkor az ellene indított fegyelmi eljárás nem érvényes, mivel leváltották.

Kedd délután az ORÖ sajtóközleményében arról írt, a közgyűlés megtartására a kormányhivatal szerint a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően került sor.

A kormányhivatal az ORÖ január 18-án megtartott közgyűlési ülésről beérkezett jegyzőkönyv alapján törvényességi felügyeleti eljárást folytatott le, és ennek eredményeként megállapította, hogy a közgyűlés megtartásával, illetve levezetésével szemben jogi kifogás nem emelhető – olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

Azonban – mint írták –, az ülésen hozott határozatok nagy részével kapcsolatban a kormányhivatal törvényességi kifogást emelt, és törvényességi felügyeleti intézkedés keretében felhívást intézett a közgyűléshez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.