888.hu-botrány: ennyit a kormány embargójáról

Az RTL Klub Híradója szúrta ki a kormányzati hirdetéseket a Modern Média Group portálján.

MNO
2016. 02. 15. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Népszabadság hétfői számában az RTL Klub Híradójára hivatkozva azt írja, ismét vannak kormányzati hirdetések a Modern Média Group portálján. A Miniszterelnöki Kabinetiroda a csatornával mindenesetre csak annyit közölt, nem közvetlenül a kormány, hanem médiaügynökségek megbízásából kerülnek hirdetések a 888.hu-ra.

A G. Fodor Gábor főszerkesztősége alatt működő hírportál mögül akkor történt a kormány részéről a látszatkihátrálás, amikor annak hasábjain megjelentettek egy Tóbiás József MSZP-elnök feleségét, Rába Tímeát lejárató, szexista cikket. Az eset után Gulyás Gergely Fidesz-alelnök a Facebookon azt írta, hogy jó ízlésű embernek a 888.hu-hoz semmi köze nem lehet, valamint más kormánypárti és ellenzéki politikusok is felszólaltak, és egy időre az állami hirdetések is eltűntek az oldalról, noha Rétvári Bence államtitkár a Liberálisok elnökének, Fodor Gábornak ez irányú kérdésére válaszul azt írta: „A kormány egyetlen ügynökségnek sem adott megbízást arra, hogy a 888.hu portálon helyezzen el vagy ne helyezzen el hirdetéseket.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.