Feketekassza: nyomozás indult

Egyelőre azonban homályos, hogy pontosan mit vizsgál a rendőrség az ügyben.

Katona Mariann
2016. 02. 03. 10:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyesítette a rendőrség a Jobbik és a Demokratikus Koalíció (DK) által az állítólagos miskolci feketekassza ügyében tett feljelentéseket egy már korábban indult nyomozással. A Magyar Nemzet érdeklődésére az Országos Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy az érintett feljelentéseket a „Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatala vétség elkövetése miatt már folyamatban lévő nyomozással egyesítve vizsgálja”.

Információink szerint ez a nyomozás Pásztor Albert, a baloldal korábbi miskolci polgármesterjelöltje feljelentésére indult. Az egyik napilap ugyanis a választási kampányban nyilvánosságra hozott egy olyan fényképet, amelyen Pásztor Albert állítólag kéjhölgyek társaságában látható. Az érintett szerint viszont az gyenge hamisítvány, ezért rendőrséghez fordult. Már akkor kiderült, hogy a felvételt az újság egy nyíregyházi vállalkozótól, Lakatos Miklóstól kapta.

Lakatos Miklós nemrég ismét reflektorfénybe került, ezúttal a miskolci önkormányzatnál működő állítólagos feketekasszáról beszélt. A férfi azt állítja, hogy besegített a fideszes Kriza Ákos polgármesteri kampányába 2014 őszén, költségeire az önkormányzat épületében kapott pénzt, feketén. – Táskában hozták a pénzt, volt egy papírtáska, az tele volt pénzzel – mondta a közelmúltban. Azt is elmondta, hogy egyik feladata Pásztor Albert lejáratása volt az ominózus felvételekkel. A nyíregyházi vállalkozó állítása szerint Lázár János titkárságán keresztül kapott időpontot Héjj Dávid miniszterelnöki biztoshoz, aki előtt ügyvéd jelenlétében tárta fel a miskolci fekete-kasszaügy részleteit.

A Jobbik és a DK által tett feljelentések leginkább arra vonatkoznak, hogy tényleg zajlott-e feketén bármilyen kifizetés az önkormányzatnál. A Jobbik korábbi tájékoztatása szerint abban bíznak, a rendőrség világos válaszokat ad arra, van-e a fideszes városvezetésnek feketekasszája, illetve történtek-e a 2014-es választásokkal összefüggésben bűncselekmények. A DK választási csalás gyanúja miatt fordult a nyomozó hatósághoz.

Kriza Ákos, Miskolc fideszes polgármestere alaptalan vádaskodásnak nevezte az elhangzottakat. Azt állítja, hogy soha nem találkozott a férfival, sem ő, sem az önkormányzat nem volt semmiféle jogviszonyban vele. Azt is leszögezte, hogy az önkormányzatnak nem volt, nincs és nem is lesz polgármestersége ideje alatt feketekasszája. Lakatos Miklóst egyúttal „a politikai életbe notóriusan visszatérő személynek” nevezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.