Havazást és esőt hozhat a jövő hét

Erős, viharos szélre is számítani lehet.

MTI
2016. 02. 07. 20:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfőn a déli és a keleti határvidéken akár több órás szűrt napsütésre is lehet számítani, ugyanakkor az Északi- és a Dunántúli-középhegység egyes részein tartósan borult lesz az ég. A Dunántúlon és a középső megyékben elszórtan, az Északi-középhegységben többfelé várható eső, estétől már az ország keleti részén is előfordulhat csapadék. Az átmeneti mérséklődést követően ismét nagy területen megélénkül, néhol megerősödik a szél. Az Észak-Dunántúlon délutántól viharos széllökések is lesznek.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 8 fok között alakul, a Bakonytól északra lesz a legenyhébb, az Aggteleki-karszt környékén a leghidegebb az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet többnyire 8-15 fok között, az Északi-középhegységben csak plusz 4-7 fok között valószínű.

Kedden reggel a Tiszántúlon, napközben az Északi-középhegység környezetében, este nyugaton várható helyenként eső, zápor. Emellett sokfelé erős, északnyugaton viharos lesz. A leghidegebb órákban 1-7 fok lehet. Napközben 9-16 fokig melegszik a levegő.

Szerdán borult idő várható országos esővel. Nagy területen kiadós csapadékra lehet számítani. Estefelé a magasabban fekvő helyeken havas eső, hó is lehet. Sokfelé viharossá fokozódhat a szél. A minimum-hőmérséklet 3-9, a maximum-hőmérséklet 4-11 fok között alakul.

Csütörtökön nyugat felől csökken a felhőzet, kisüt a nap. Délelőtt a Tiszántúlon is megszűnik az eső, és már sehol sem valószínű csapadék. Délután jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 5-10 fok között alakul.

Pénteken ismét egyre többfelé várható eső, zápor, az Északi-középhegység térségében havas eső, hó is lehet. Néhol ismét megerősödhet a szél. A minimum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a maximum-hőmérséklet plusz 3-9 fok között valószínű.

Szombaton többnyire erősen felhős idő várható, és többfelé valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között alakul.
Vasárnap is többnyire erősen felhős idő várható, és többfelé valószínű eső, zápor. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5, napközben 7-12 fok között alakul a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.