Klik: levonja a tagdíjakat, de vissza már nem fizeti

Pedig az utóbbi idők tiltakozásai miatt egyébként is szükség lenne a pénzre.

BO
2016. 02. 26. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Galló Istvánné, az érdekvédelmi szervezet elnöke azt mondta a lapnak: az intézményfenntartó nagyjából ötvenmillió forinttal tartozik a PSZ-nek. Pedig

a tagok fizetéséből minden hónapban levonta az állam a tagdíjat, ám ennek átutalása a PSZ számlájára vagy késik, vagy nem történt meg.

Múlt pénteken a PSZ központi irodájának az intézményfenntartó 12,3 millióval tartozott, a szakszervezet megyei szervezeteinek pedig a háromszorosával (a levont tagdíjak 75 százalékát a PSZ helyi szervezetei kapják). Ezért hétfőn már azt tervezték, fizetési meghagyást küldenek a Kliknek, illetve levélben kértek magyarázatot annak elnökétől, Hanesz Józseftől. Gallóné szerint ezt követően utalt valamennyi pénzt az intézményfenntartó, de még mindig több tíz milliós a tartozás.

Jelenleg a tartalékaikat élik fel. Gallóné ennek ellenére sem gondolja azt, hogy az állami szervek szándékosan csúsztatnák a kifizetéseket. Igazából azt sem lehet megállapítani, hogy melyik állami szerv a felelős.

Tegnap az Emmi bejelentette: Hanesz József elnöki székét Pölöskei Gáborné veszi át a Klik élén március 1-jén, valamint miniszteri biztosként az intézményrendszer szakmai átalakításában is részt vesz majd. Jenei Zoltán miniszteri biztossal, aki a Pécsi Tudományegyetem kancellárja, feladatuk lesz rövid távon biztosítani az intézményfenntartó stabil, tehermentes működését, és elérni, hogy az új szervezet biztosítsa a feladatellátáshoz szükséges forrásokat.

Egyéb feladataik között szerepel „az az elvárás, hogy az iskolát érintő döntéseket helyi szinten hozzák meg, a rendszerben rejlő lehetőségeket optimálisan használják ki”. Egyelőre nem körvonalazódott, hogy ez mit is takar, és akár jelentheti azt is, amiről Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója mesélt a Magyar Nemzetnek interjújában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.